Omlet z krewetkami, kozim serem i zieleniną

Omlet z krewetkami, kozim serem i zieleniną
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • łyżka oliwy
  • 2 filiżanki młodego szpinaku albo jarmużu
  • łyżeczka soli morskiej
  • 2 duże ekologiczne jajka
  • 2 łyżeczki mirin
  • szczypta białego pieprzu
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka posiekanej dymki
  • 2 łyżki posiekanych korzeni kolendry
  • posiekany ząbek czosnku
  • 4 ugotowane
  • obrane
  • pokrojone krewetki
  • 2 łyżki liści kolendry
  • 2 kromki chleba górskiego
  • 2 łyżki koziego sera
  • 1/3 filiżanki tamari wymieszane z dwiema łyżkami miodu

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przez 30 sekund smażyć szpinak z czosnkiem na oliwie. Dodać sól. Jajka przyprawić mirin, solą i pieprzem. Przez kilka sekund smażyć dymkę, kolendrę i czosnek. Dodać połowę mieszanki jajecznej. Rozprowadzić masę na patelni. Ułożyć połowę krewetek. Posypać kolendrą. Złożyć omlet na pół. Zdjąć z patelni. Przygotować drugi omlet. Chleb posmarować serem. Na wierzchu ułożyć omlet. Skropić tamari i zwinąć. Pokroić pod kątem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE