Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą

Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Salsa:

  • 1 ogórek zielony
  • małe chili
  • ząbek czosnku
  • odrobina świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • mały kawałeczek kopru włoskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filety z okonków posól, popieprz i odstaw do lodówki. Ogórka posiekaj w kostkę, dodaj chili, kolendrę, sok i koper włoski. Mąkę połącz z piwem i jajkiem, aby powstałe gęste ciasto. Okonki zatapiaj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, podawaj z salsą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA