Okoń morski z sosem z porów

Okoń morski z sosem z porów
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pory pokroić w półplasterki. Przełożyć do garnka, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Poddusić do miękkości na małym ogniu. Pory odcedzić na sitku, przenieść do garnka. Dodać musztardę i śmietanę. Sos wymieszać, a pod koniec dodać posiekany estragon. Okonia doprawić solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać oliwę. Przełożyć filet na patelnię, po chwili dodać rozmaryn. Smażyć do uzyskania złocistego koloru po obu stronach (po ok. 3-5 minut z każdej strony). Podawać z wcześniej przygotowanym sosem z porów oraz ćwiartką cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE