Okoń morski w papilotach

Okoń morski w papilotach
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oczyszczonego okonia przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. W brzuchu ryby umieścić gałązki rozmarynu i 3 ząbki pieczonego czosnku. Okonia posypać płatkami chili i skropić oliwą z oliwek. Dodać pozostałe ząbki czosnku. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Dolać białe wino oraz doprawić solą i pieprzem. Brzegi papieru zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA