Ogon tuńczyka w ziarnach maku

Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na talerzu wymieszaj pieprz z makiem. Tuńczyka dopraw solą, zanurz w białku jajka i obtocz w pieprzu i maku, aż będzie czarny. W rondlu podgrzej olej. Smaż tuńczyka 30 sekund z każdej z strony. Środek powinien być surowy, a brzegi zarumienione. Pokrój przed podaniem. Takie danie pasuje do zieleniny bądź sałatki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE