Odświętne francuskie naleśniki

Odświętne francuskie naleśniki
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis

Składniki:
1 ½ szklanki mąki
3 jajka
2 szklanki mleka
½ szklanki wody
łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki roztopionego masła
masło do smażenia

Przygotowanie:
Mąkę, jajka, mleko, wodę i wanilię ubić razem. Dodać roztopione masło. Naleśniki smażyć z obu stron na patelni na maśle.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE