(odc.25)jabłka smażone na patelni

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Masło roztopić na patelni o średnicy 25 - 30 cm, która nadaje się do piekarnika. Ułożyć pojedynczą warstwę z jabłek i posypać cukrem pudrem. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż jabłka się zrumienią. Obrócić i smażyć jeszcze przez 5 minut. Odłożyć na bok.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE