(odc.03)zielona ostra salsa

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 1 ½ szklanki pokrojonych w kostkę owoców miechunki peruwiańskiej (tomatillo) (około 240 g
  • 3 lub 4 zależnie od wielkości)
  • ½ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki
  • 1 ½ szklanki drobno posiekanego czosnku
  • ⅓ szklanki drobno posiekanej ostrej papryki
  • ½ szklanki grubo pokrojonej świeżej kolendry
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • ½ łyżeczki grubej soli
  • 2 łyżki wody

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać składniki w misce. Przykryć folią aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE