(odc.03)deser z bananów i burbona

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki bourbona
  • 1 łyżka świeżego soku z limonki
  • 4 banany (około 550 g)
  • 3 łyżki migdałów w płatkach
  • 4-6 zwykłych ciasteczek z cukrem
  • 1 łyżeczka paseczków lub otartej
  • skórki z limonki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Połączyć w miseczce miód, bourbon i sok z limonki. Obrać banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Dorzucić do miodowej mieszaniny. Płatki migdałów opiec na suchej patelni albo w piekarniku na blasze w temperaturze 200 stopni C przez 6 minut, aż się lekko zrumienią. Odłożyć na bok. Przed podaniem grubo połamać ciasteczka i rozłożyć między 4 pucharki. Na wierzch nałożyć masę z bananami. Przybrać migdałami i skórką limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE