(odc.029) nadziewane francuskie tosty

Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W blenderze, lub malakserze zmiksuj serek i dżem na gładka masę. Pokrój chleb na 6 grubych kromek, w każdej z nich wytnij kieszonkę. Roztrzep mleko i jajka. Nasyp płatki owsiane do miski. Do kieszonki w każdej kromce nałóż po 2 łyżki masy serowo-pomarańczowej. Zanurz kromki chleba z obu stron w masie jajecznej, a potem, również z obu stron, w płatkach owsianych. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i rozgrzej na niej oliwę i masło. Smaż tosty, aż zrobią się złocisto-brązowe, odwróć na drugą stronę i usmaż podobnie. Podawaj z sosem z borówek amerykańskich i syropu klonowego (patrz: oddzielny przepis)

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE