(odc.019) ananas z kolendrą

Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 dojrzały ananas
  • obrany i pokrojony na kawałki
  • 2 garści liści kolendry
  • plus kilka kawałków gałązek do przybrania
  • ½ szklanki cukru
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wrzuć kolendrę i cukier do malaksera, miksuj używając funkcji „pulse”, aż osiągniesz konsystencję grubego piasku. Wymieszaj ananasa z większością kolendrowego cukru, resztę zachowaj jako przybranie. Podaj w miskach przybrane resztą cukru, gałązkami kolendry i wiórkami kokosowymi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE