Negroni i Aperol Spritz

Negroni i Aperol Spritz
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Przygotowanie:


Składniki negroni:
30 ml „Campari”
30 ml dżinu
30 ml czerwonego wermutu
1 plasterek pomarańczy
lód

Składniki Aperol Spritz:
30 ml aperolu
120 ml prosecco
1 plasterek pomarańczy
lód

Przygotowanie Negroni:
Do szklanki wrzuć plasterek pomarańczy, wrzuć lód, wlej trzy alkohole, wymieszaj i podaj.

Przygotowanie Aperol Spritz:
Do kieliszka do wina wrzuć plasterek pomarańczowy, wrzuć lód, wlej aperol, dopełnij prosecco i podawaj.

© 2012 Fabrizio Carro

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE