Naleśniki z kaczką po pekińsku

Naleśniki z kaczką po pekińsku
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Męski weekend dzień matki
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przepis


Składniki:
1 upieczona kaczka po pekińsku
½ słoika sosu hoi sin
½ słoika sosu śliwkowego
3 opakowania chińskich naleśników
1 pęczek dymki pokrojonej w 10 cm paski
2 ogórki
1 pęczek kolendry, umytej i posiekanej

Przygotowanie:
Mięso kaczki oddzielić od kości i pokroić w 15 cm paski, zostawiając chrupką skórkę. Ogórki obrać, podzielić wzdłuż na cztery, usunąć nasiona i pokroić w 10cm słupki. Oba sosy wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć łyżeczkę sosu. Dodać dymkę, ogórek, mięso, posypać kolendrą. Zwinąć tak, żeby wystawały składniki. Podawać z resztą sosu.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE