Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przygotowanie:



Naleśniki
175 ml mleka
80 g mąki z ciecierzycy
jajko
2 łyżeczki miodu
3 łyżki oliwy z oliwek

Jabłka w karmelu
2 jabłka
brązowy cukier
masło

Przygotowanie
Łączymy mleko, jajka, oliwę i miód. Wlewamy do mąki. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Niewielką ilością ciasta pokrywamy dno patelni. Smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy jabłka i cukier. Podsmażamy, aż karmel pokryje owoce. Naleśniki podajemy z jabłkami i gałką lodów o smaku toffi.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE