Nadziewane małe ziemniaki

Nadziewane małe ziemniaki
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Dobrze umyte ziemniaki w skórce wymieszać w misce z sosem sojowym i miodem. Wstawić do gorącego piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli ziemniaki są większe można je wcześniej ugotować na pół twardo. Piec, aż ziemniaki będą miękkie, a sos je mocno oblepi. Połówki lekko wydrążyć i napełniać gęstą, kwaśną śmietaną. Do dekoracji proponujemy użyć kawałeczków śledzia, wiórków czerwonej cebuli, kolorowego pieprzu i szczypiorku lub czerwonym kawiorem i cząstkami cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE