Nadziewane cukinie

Nadziewane cukinie
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis


Składniki
4 cukinie
duża puszka odsączonego tuńczyka w oleju
pół filiżanki komosy ryżowej
2 łyżki posiekanej mięty
2 łyżki prażonych orzeszków piniowych
sól i pieprz
litr bulionu warzywnego lub rybnego

Przygotowanie
Z cukinii usuwamy gniazdo nasienne. W misce mieszamy komosę, tuńczyka, miętę, orzeszki piniowe i przyprawy. Nadziewamy cukinie i układamy w rondelku. Dokładamy gniazda nasienne i wlewamy bulion. Gotujemy cukinie na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut, do miękkości. Przybieramy świeżą miętą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE