Musztarda

Musztarda
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

opcjonalne dodatki smakowe:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gorczycę mielimy w młynku do kawy lub ucieramy w moździerzu. Można część ziarenek odłożyć i nie miksować ich, będą przyjemnie chrupały w musztardzie i ładnie wyglądały. Mieszamy gorczycę z octem, solą, miodem i jedną łyżką wina lub wody. Zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 12 godzin do napęcznienie i wchłonięcia płynu. Po tym czasie rozrzedzamy pastę jeśli trzeba wodą lub winem do uzyskania pożądanej gęstości. Musztarda najlepiej smakuje po kilku dniach, przechodzi smakami i aromatami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE