Mus czekoladowy

Mus czekoladowy
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Julia i Jacques gotują w domu
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czekoladę rozpuścić w kawie. Miękkie masło utrzeć z czekoladą. Ucierając, dodawać po jednym żółtku. Białka lekko ubić. Nie przerywać ubijania, dosypywać po łyżce cukru, aż powstanie sztywna piana.
Masę czekoladową ostrożnie połączyć z ubitą pianą. Przełożyć mus do miseczek. Przykryć i kilka godzin schładzać. Podawać z przybraniem z bitej śmietany. Śmietanę można podać osobno.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE