Muffinki z borówkami amerykańskimi

Muffinki z borówkami amerykańskimi
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż foremki do mufinek papilotkami albo wysmaruj masłem.
Zmieszaj olej, miód, jajka, jogurt i skórkę pomarańczową. W oddzielnej misce zmieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodaj do jogurtowej mieszaniny i przemieszaj (nie za długo, tylko żeby składniki się połączyły). Dodaj borówki amerykańskie i nałóż ciasto do foremek. Piecz przez 15-20 min, aż ciasto zrobi się sprężyste.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE