Mrożona caffe latte

Mrożona caffe latte
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 100 ml kawy z ekspresu
  • puszka skondensowanego mleka
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • opakowanie słodkiej śmietanki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukier dodać do gorącej kawy, żeby się rozpuścił. Do dzbanka wlać puszkę skondensowanego mleka, dodać śmietankę, wymieszać. Wstawić do zamrażarki na kilka godzin, aby się schłodziła i zgęstniała. Na godzinę przed podaniem przestawić do lodówki. Podawać w małych filiżankach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA