Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy

Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 5 młodych koprów włoskich
  • 2 czerwone pomarańcze
  • 6 łodyżek trybuli
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 120 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu winnego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kroimy młody koper włoski i obieramy cząstki pomarańczy ze skórki. Wkrawamy do miski. Wrzucamy listki trybuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy octem winnym i oliwą z oliwek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE