Mini crocque-monsieur

Mini crocque-monsieur
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis

Ilość: 6 minikanapeczek


Przygotowanie
Ułożyć 2 grube kromki białego, pszennego pieczywa na blacie. Jeden dokładnie obłożyć plasterkami sera. Przykryć plastrem szynki. Położyć jeszcze jedną warstwę sera i drugi plaster szynki. Przykryć kromką chleba. Rozsmarować 1 łyżeczkę masła po obu stronach kanapki i przenieść na blachę wyłożoną folią aluminiową. Zapiekać przez około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C, aż croque-monsieur zrumieni się po obu stronach. Odstawić do przestygnięcia na około 5 minut. Odkroić skórkę i podzielić na 6 małych prostokątów. Podawać na gorąco z wykałaczką.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE