Migdały rocher

Migdały rocher
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do garnka wlać amaretto i dosypać cukier. Zrobić syrop. Słupki migdałowe rozsypać na blasze i za pomocą pędzelka zwilżyć je syropem. Obsypać cukrem pudrem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15 minut. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć ją z uprażonymi migdałami. Masę przełożyć do papierowych papilotek i odstawić do zastygnięcia

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA