Migdały rocher

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do garnka wlać amaretto i dosypać cukier. Zrobić syrop. Słupki migdałowe rozsypać na blasze i za pomocą pędzelka zwilżyć je syropem. Obsypać cukrem pudrem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15 minut. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć ją z uprażonymi migdałami. Masę przełożyć do papierowych papilotek i odstawić do zastygnięcia

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Katiana 6 lat temu

Pysznie wyglądają te migdały :) Aż bym schrupała od razu z obrazka :) Ostatnio czytałam na blogu klubu miłośników dobrej herbaty/ Bardzo ciekawy wpis na temat migdałów :) Ogólnie chyba będę je częściej jadać :)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE