Migas

Migas
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska

Składniki:

  • pęczek liści jarmużu lub chińskiego brokuła
  • 1 ząbek czosnku podzielony na połówki
  • pół filiżanki świeżych okruchów chleba (nie paczkowanych)
  • najlepiej z portugalskiego chleba kukurydzianego
  • niezbyt drobnych
  • ½ filiżanki orzeszków pinii
  • ¾ filiżanki kolorowej fasolki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Umyć liście jarmużu lub brokuła chińskiego. Ułożyć liście, zwinąć i drobno posiekać. Rozgrzać ogień na patelni. Wrzucić ząbek czosnku dla aromatu. Wyjąć. Wrzucić kawałki chleba i usmażyć na złoto. Dodać poszatkowane liście, orzeszki i fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE