Miętowy kuskus

Miętowy kuskus
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przygotowanie:




Składniki:
3,5 miarki wody
1/2 łyżeczki soli
450 g kuskusu błyskawicznego
łyżka oliwy
posiekane liście z 2 dużych krzaczków mięty

Zagotować wodę i posolić. Wsypać kuskus, wlać oliwę, szybko zamieszać, przykryć i zdjąć z gazu. Zostawić na 5 min. Przegarnąć widelcem, żeby rozdrobnić grudki. Wmieszać posiekaną miętę i podać.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE