Miętowe pure z groszku

Miętowe pure z groszku
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.73)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W małym rondlu zagotować groszek, wodę i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 5 minut, aż groszek będzie jasnozielony i nie będzie surowy w środku. Zdjąć z ognia, dodać listki mięty. Zmiksować w blenderze na gładką masę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE