Miętowa gremolata z jogurtem

Miętowa gremolata z jogurtem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis



Składniki:
¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty
skórka z 2 limonek, drobno posiekana
1 łyżeczka cynamonu w proszku
2/3 szklanki białego cukru
2/3 szklanki brązowego cukru
1 szklanka płatków kukurydzianych
1 szklanka jogurtu naturalnego

Miętowa gremolata z jogurtem:
Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.

Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE