Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami

Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 1 ogórek libański
  • łyżeczka octu winnego
  • łyżeczka mirin
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • łyżka oliwy
  • łyżka pasty shiro miso
  • 2 kawałki miecznika
  • 2 łyżeczki mirtu cytrynowego
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu górskiego
  • łyżeczka mirin
  • łyżka oliwy
  • 2 limetki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ogórka poszatkować. Przyprawić octem, mirin i solą. Na patelni rozgrzać oliwę. W misce wymieszać pastę miso i mirin. Mieszanką posmarować rybę. Marynować przez 15 minut. Smażyć rybę przez minutę z każdej strony. Wymieszać przyprawy z mirin i oliwą. Ułożyć rybę na półmisku. Przyprawić. Na wierzchu ułożyć ogórek. Przybrać cząstkami limetki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA