Meksykańskie enchiladas

Meksykańskie enchiladas
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Delii Smith (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Przepis

Salsa
średnia, czerwona cebula
czterystugramowa puszka pomidorów
dwie łyżki posiekanej kolendry
zielone chilli
sok z limonki

Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Pomidory odcedzamy. Chilli siekamy. Połowę cebuli mieszamy z pozostałymi składnikami.

Pozostałe składniki
4 tortille
10 dag sera średnio łagodnego
15 dag mozzarelli

Przygotowanie
Tortille odświeżamy, podsmażając 6 sekund z każdej strony na suchej patelni. Pośrodku każdego placuszka układamy łyżkę salsy, czubatą łyżkę pokrojonych
w kostkę i wymieszanych serów, oraz łyżkę śmietany. Ostrożnie zwijamy placek
i układamy go w naczyniu do zapiekania złączeniem na dół. Po ułożeniu wszystkich tortilli w naczyniu polewamy je resztą śmietany, pokrywamy pozostałą salsą
i posypujemy resztką sera oraz cebuli. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i pieczemy 25 – 30 minut.

© Delia Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE