Masa z gorzkiej czekolady

Masa z gorzkiej czekolady
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem wrzuć czekoladę, masło i kakao. Dzięki temu czekolada jest izolowana i nie zaszkodzi jej bezpośredni ogień, gdy ją roztapiasz. Rozpuszczoną przelej do miski, dodaj śmietanę i wanilię. Ucieraj, stopniowo dosypującą cukier puder. Ucieraj do chwili, aż masę będzie można rozsmarować.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE