Marynowane cebule vidalia i czerwone

Marynowane cebule vidalia i czerwone
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umyj dwulitrowy słoik z pokrywką gorącą wodą z mydłem i dokładnie opłucz. Na małej patelni na średnim ogniu podgrzej kolendrę przez 2 minuty aż do uzyskania aromatu. Dodaj nasiona gorczycy i smaż przez 30-60 sekund. Odstaw do ostygnięcia.

W małym rondelku wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż do rozpuszczenia cukru i soli. Dodaj usmażoną kolendrę i gorczycę i zdejmij rondelek z ognia.

Napełnij słoik do połowy plasterkami cebuli. Dodaj liście laurowe i tymianek. Przykryj pozostałymi kawałkami cebuli, dociskając spodem czystej łyżki. Zostaw 2 cm wolnej przestrzeni pod pokrywką. Zalej zawartość gorącą wodą z rondelka, pozostawiając 1 cm przestrzeni pod pokrywką. Zakręć słoik i pozostaw do wystygnięcia. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu tygodnia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE