Marokańskie jajka

Marokańskie jajka
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Przepis

Składniki:
marokański sos pomidorowy
4 duże garści świeżego szpinaku
jajka (2 na osobę)
kilka łyżek greckiego jogurtu
dukkah

Przygotowanie:
Sos podgrzać na dużej patelni. Dodać szpinak i dusić, aż zwiędnie. W masie zrobić wgłębienia na jajka. Wlać w nie jajka wbijając je najpierw pojedynczo do miseczki. Kiedy się zetną, udekorować wierzch kopczykami jogurtu i posypać dukkah.


@Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE