Marchewka à la Vichy

Marchewka à la Vichy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wrzuć oskrobane marchewki do rondla. Zalej zimną wodą tak, żeby je zakryć. W oryginalnym przepisie stosuje się wodę mineralną Vichy, ale możesz ją zastąpić kranówką. Dorzuć masło, sól i cukier. Na silnym ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10 minut nie zmniejszając płomienia, aż będą miękkie. Dorzuć trybulę i pieprz. Odcedź nadmiar wody, podawaj do wołowiny Wellington.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE