Mango chutney

Mango chutney
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 4 sztuki mango
  • obrane
  • bez pestek
  • pokrojone w kostkę (4 szklanki)
  • 3 łyżki startego świeżego imbiru
  • 1 cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku
  • posiekany
  • ½ słodkiej
  • czerwonej papryki
  • bez nasion
  • posiekanej (ok 1 szklanka)
  • ½ szklanki rodzynek
  • ⅓ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ szklanki octu
  • ⅓ szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki w rondlu. Zagotować na dużym ogniu, potem zmniejszyć ogień i dusić 1 godzinę i 15 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić. Przechowywać w lodówce w słoikach do pół roku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE