Malinowo-cytrynowe parfait

Malinowo-cytrynowe parfait
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.57)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 400 g malin
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • otarta skórka i sok z 4 cytryn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozłóż maliny do 4 pucharków albo miseczek. Wlej sok z pomarańczy i cytryn oraz kremówkę do rondelka. Dodaj skórkę, cukier i skrobię. Wymieszaj i podgrzewaj stale mieszając za pomocą trzepaczki, aż zgęstnieje. Nałóż krem do naczyń z malinami i odstaw, żeby ostygł.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA