Makaron ze szpinakowym pesto

Makaron ze szpinakowym pesto
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.101)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Szpinak, orzechy, parmezan, szałwię, oliwę, sól i pieprz zmiksować na gładką masę za pomocą miksera. Śmietanę przelać do małego garnka, dodać masę szpinakową i podgrzać. Prosciutto wrzucić do ciężkiego rondla na średni ogień. Smażyć, aż stanie się chrupkie, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakowo-śmietanowym pesto, przybrać chrupkim prosciutto.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE