Makaron z owocami morza

Makaron z owocami morza
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
45 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Rozgrzej oliwę i masło na patelni z pokrywą. Dodaj czosnek, płatki chili i podsmażaj 1 minutę. Dodaj małże, omułki, białe wino. Nakryj garnek i gotuj 5 minut lub do momentu, gdy muszle się otworzą. Usuń te, które pozostały zamknięte. Dodaj makaron i wymieszaj. Niech soki z owoców morza dokładnie pokryją spaghetti. Dopraw solą, pieprzem, dodaj brązowe krewetki i natkę. Przełóż na talerze i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE