Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem

Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotuj makaron we wrzątku, odsącz i odstaw na bok. W dużym garnku roztop masło na średnim ogniu i podgrzej, aż przestanie się pienić. Podsmaż cebulę na maśle przez 5 minut, aż się zrumieni, a masło zacznie orzechowo pachnieć. Dodaj makaron oraz zielony groszek, zmniejsz płomień, starannie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE