Makaron ryżowy z warzywami

Makaron ryżowy z warzywami
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W osolonej wodzie ugotować ziemniaki do miękkości. Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić.
Tymczasem rozgrzać w rondlu olej. Dodać ziarna pieprzu, cynamon i goździki, i smażyć 20-30 sekund, aż przyprawy zaczną pachnieć. Dodać cebulę i smażyć 3-4 minuty, do zrumienienia. Dodać liście curry, papryczki i imbir, i smażyć jeszcze 20-30 sekund. Dodać fasolkę, różyczki kalafiora i brokułów oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować do pożądanej miękkości warzyw. Dodać groszek i utłuczone ziemniaki. Zmniejszyć ogień, dodać mleko kokosowe i garam masalę, i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Nałożyć makaron do miseczek, dodać warzywa, usunąwszy papryczki chilli. Przybrać świeżą kolendrą i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA