Makaron „pistou”

Makaron „pistou”
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.1)
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W osolonej wodzie gotować makaron przez 3 minuty. Gotować przez trzy minuty. W tym czasie przygotować sos. Do miski wrzucić kapary i oliwki, posypać odrobiną chili w proszku. Wsypać garść posiekanej natki pietruszki i skórkę otartą z cytryny, wlać sok wyciśnięty z połówki cytryny. Dodać rozgniecione 2-3 ząbki czosnku i oliwę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron odcedzić na durszlaku i włożyć do miski z sosem, potrząsnąć, tak, aby składniki się wymieszały. Dodać starty parmezan. Wymieszać tak, aby dodatki znalazły się na wierzchu makaronu, posypać po wierzchu startym parmezanem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE