Makagigi

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 1/2 szklanki miodu
  • szklanka cukru
  • szklanka maku
  • opakowanie cukru waniliowego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotuj miód z cukrem. Zdejmij łyżką piankę z syropu. Dodaj przesiany suchy mak. W momencie gdy masa lekko się zrumieni wylej ją na blat wyłożony papierem do pieczenia. Rozprowadź ją do pożądanej grubości naoliwioną szpatułką lub wałkując ją posmarowanym olejem wałkiem. Pokrój na kwadraty. Podawaj z owocami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE