Lukrecjowe marchewki

Lukrecjowe marchewki
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 marchewek
  • pokrojonych na dwuipółcentymetrowe kawałki
  • ¼ szklanki oleju roślinnego
  • 1 łyżka zmielonych gwiazdek anyżku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć marchewki w brytfannie (najlepiej pojedynczą warstwę). Skropić olejem, posypać anyżkiem, solą i pieprzem, wymieszać. Zapiekać aż marchewki się skarmelizują i będą miękkie, ok. 30 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE