Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki

Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
30 minut

Przepis



Składniki:
55g filetów lucjana, nadających się do sushi
1 pomidor dojrzewający na łodydze
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonek
1/2 łyżeczki tartej szalotki
1 papryczka habañero
fleur de Sel, do podania

Przygotowanie:
Usuń nasiona z pomidora. Miąższ zmiksuj blenderem albo w mikserze, przetrzyj przez gęste sito, zatrzymaj tylko płyn. 1 łyżkę płynu wymieszaj z sokiem z limonki oraz szalotką.

Podanie:
Ostrym nożem pokrój cienko rybę. Wymieszaj z marynatą. Podaj porcję wielkości kęsa w miseczce albo na chińskiej, porcelanowej łyżce. Udekoruj cienkim jak papier plasterkiem papryczki i Fleur de Sel.

© 2012 Vanessa Cantave

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE