Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim

Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • sól i pieprz
  • 2 bulwy pokrojonego kopru włoskiego
  • 2 cebule
  • posiekane
  • 4 łyżki masła
  • 200 ml białego wina
  • sok z 1 cytryny
  • 4 zamykane torebki do mrożonek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w garnku. Przypraw łososia. Włóż każdy z filetów do osobnej torebki razem z koprem włoskim, cebulą, łyżką masła i białym winem. Dodaj sok z cytryny i zamknij szczelnie torebkę. Gotuj w wodzie przez 10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE