Liście szpinaku z hinduskim serem paneer

Liście szpinaku z hinduskim serem paneer
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 55 g masła
  • 1 łyżka całych nasion kuminu
  • 1 obrana i posiekana cebula
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • 900 g umytych liści świeżego szpinaku
  • sól
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 gomółka sera paneer

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztop masło, dorzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, dodaj cebulę i czosnek, zeszklij na tłuszczu. Dorzuć szpinak, dopraw solą i mieszaj, aż liście zmiękną.
Rozgrzej olej na silnym ogniu, wrzuć ser. Smaż po jednej stronie, aż będzie złocisty, czyli przez 2-3 minut. Przewróć i przysmaż tak samo z drugiej. Dorzuć do szpinaku, mieszaj, aż ser rozpadnie się na kawałki wielkości kęsa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA