Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu

Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 200 g mąki z ciecierzycy
  • 100 ml mleka
  • rozmaryn
  • olej
  • liście lipy i kwiatostany dzikiego bzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z mlekiem, tak aby powstało rzadkie ciasto. Dodaj trochę rozmarynu i odstaw na 10 minut. W głębokim garnku rozgrzej olej. Zanurz liście i kwiaty w cieście, a następnie wrzuć na gorący tłuszcz. Zostaw na kilka sekund. Gdy zrobią się złote - można je wyjmować. Odsącz je z nadmiaru oleju i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA