Lemoniada różana

Lemoniada różana
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
3 niewoskowane cytryny
140 g cukru
1 litr lodowatej wody
kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego
1 butelka wody różanej

Do podania:
kostki lodu
plasterki cytryny i limonki

Przygotowanie:
Cytryny pokroić na kawałki, odcinając najpierw końce. Włożyć je do robota kuchennego, zalać połową wody. Miksować, aż cytryny będą drobno posiekane. Przecedzić na sicie, wyciskając jak najwięcej soku. Zalać resztą wody, dodać barwnik spożywczy i wodę różaną według smaku. Podawać z lodem i plasterkami cytryny i limonki.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE