Łatwy chutney kokosowy

Łatwy chutney kokosowy
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zblenduj kokos z jogurtem na gładko. Rozgrzej olej na małej patelni, dodaj gorczycę, a kiedy zacznie strzelać, zmniejsz ogień, dodaj liście curry, chili i chana dal. Mieszaj, aż chana dal zrobi się złocista. Dodaj jogurt z sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Możesz trzymać chutney w lodówce przez kilka dni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE