Łatwy chutney kokosowy

Łatwy chutney kokosowy
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zblenduj kokos z jogurtem na gładko. Rozgrzej olej na małej patelni, dodaj gorczycę, a kiedy zacznie strzelać, zmniejsz ogień, dodaj liście curry, chili i chana dal. Mieszaj, aż chana dal zrobi się złocista. Dodaj jogurt z sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Możesz trzymać chutney w lodówce przez kilka dni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA