Lassi z jeżyn

Lassi z jeżyn
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 300 g umytych jeżyn
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 140 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru lub miodu
  • ½ łyżeczki soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować wszystkie składniki lassi. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przecedzić napój przez sito, aby pozbyć się pestek. Schłodzić w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE