Labraks faszerowany chutneyem

Labraks faszerowany chutneyem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
3

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować wszystkie składniki chutneyu oprócz gorczycy i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, zdjąć z ognia i dodać do chutneyu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Nafaszerować rybę chutneyem. Resztę wymieszać z łyżką oleju. Posmarować rybę mieszanką i odstawić na 20-30 minut. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-20 minut, aż ryba będzie dobra.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE